Voor de allerkleinsten

Sinds 1989 ontwikkelt Myofunctional Research Co (MRC) beugels welke een meer effectieve optie zijn voor opgroeiende kinderen met orthodontische problemen. De beugels zijn niet alleen ontworpen om tanden recht te zetten, maar behandelen ook de onderliggende oorzaken van scheve tanden door verkeerde mondgewoonten zoals mondademen, tongpersen en verkeerde slikgewoontes te corrigeren.

In tegenstelling tot onze traditionele orthodontie behandelingen, is het belangrijkste doel van MRC om rechte tanden te krijgen, vaak zonder de noodzaak van een vaste beugel of retentie. Het behandelen van de oorzaken van scheve tanden verbetert de algehele gezondheid.

Myobrace for juniors

Myobrace for juniors

Tussen de leeftijd van 2 en 5 jaar groeien kinderen hard en kunnen de eerste tekenen van een incorrecte kaakstand en niet goed uitgelijnde tanden zichtbaar worden. Onderzoek wijst uit dat deze problemen blijven bestaan in de ontwikkeling van het gebit en orthodontische problemen duidelijker worden als het permanente gebit zich ontwikkelt. Gewoonten zoals duimzuigen, langdurig speengebruik (fopspeen), tongpersen en mondademen zijn de grootste oorzaken van scheve tanden en onderontwikkelde kaken. Deze gewoonten kunnen gecorrigeerd worden om de noodzaak voor complexe orthodontiebehandelingen te voorkomen wanneer alle permanente tanden door zijn.

Leeftijdsgroepen

We kunnen de myobrace onderverdelen in 4 leeftijdsgroepen:
– de allerkleinsten: leeftijd 3-5 jaar (myobrace for juniors)
– kinderen: leeftijd 5-10 jaar (myobrace for kids)
– tieners: leeftijd 10-15 jaar (myobrace for teens)
– volwassenen: leeftijd vanaf 15 jaar (myobrace for adults)

Instructie

Myobrace for juniors is een drie-fase systeem speciaal ontwikkeld voor het corrigeren van afwijkende mondgewoonten samen met het behandelen van de ontwikkelingsproblemen in de boven- en onderkaak. Myobrace for juniors is het meest effectief in het melkgebit vanaf drie jaar. De beugels corrigeren de verkeerde mondgewoonten die de scheve tanden hebben veroorzaakt, terwijl ze een lichte druk uitoefenen op de bovenkaak om deze te verbreden en zo ruimte te maken voor de doorkomende permanente tanden.

De myobrace wordt dagelijks tussen de 1-2 uur gedragen en gedurende de nacht voor een optimaal resultaat. Naast het dragen van de myobrace is er ook een trainingsprogramma, hierin staan activiteiten beschreven. Door deze activiteiten dagelijks uit te voeren kunnen er mooie resultaten bereikt worden. Er zullen nog een aantal nacontroles plaatsvinden, hoeveel controles dit zijn is afhankelijk van de vooruitgang. Tijdens de controle wordt hiernaar gekeken en controleren we ook de myobrace om te kijken of deze nog in orde is. Het is daarom belangrijk deze altijd mee te nemen. Om de vooruitgang te kunnen bepalen worden regelmatig foto’s gemaakt zodat we dit altijd objectief kunnen beoordelen. We streven natuurlijk naar een langdurig mooi en stabiel resultaat.

Onderhoud/Voeding

Poets na het dragen van de myobrace deze zorgvuldig met de tandenborstel en tandpasta, spoel deze daarna goed af en berg hem op in het beugelbakje. Gebruik nooit heet of kokend water, hierdoor smelt de beugel. Maak ook het beugelbakje regelmatig schoon om onaangename geurtjes te voorkomen. Soms kunnen er op de beugel blijvende witte plekjes zitten die niet direct weggepoetst kunnen worden. Dit is aanslag of tandsteen. Dit kan verwijderd worden door de beugel in een glas te leggen met een reinigingstablet. Natuurazijn met water kan ook. Na ongeveer een half uur kan de beugel schoon worden gepoetst met de tandenborstel. Eventueel met wat tandpasta voor de smaak.