C-C BAR

Na het bereiken van het gewenste resultaat wordt de actieve behandeling beëindigd en start de inactieve ofwel de retentiefase. Welke retentieapparatuur er wordt geplaatst is per persoon verschillend en is afhankelijk van de actieve behandeling en het eindresultaat. Het doel is om het behaalde resultaat hiermee te behouden. De c-c bar is een retentieapparatuur. Dit is een spalkje dat achter de voortanden geplaatst wordt. Tanden staan in levend weefsel en zullen altijd de neiging hebben om naar hun originele plaats terug te willen schuiven. Het is daarom erg belangrijk dat de c-c bar altijd goed vast zit.

Instructie

Er zullen over een periode van 2 jaar nog ongeveer 5 á 6 nacontroles plaatsvinden. We controleren dan de c-c bar en de gebitssituatie. Om het retentieproces objectief te kunnen beoordelen maken we regelmatig mond- en/of gezichtsfoto’s. We streven natuurlijk naar een langdurig mooi en stabiel resultaat.

Onderhoud/Voeding

De c-c bar zit vastgelijmd tegen de tanden. Deze kan los gaan. Het is daarom beter om geen hard voedsel af te bijten. Probeer ook zelf regelmatig te controleren of de lijmbolletjes nog vastzitten. Mocht het toch gebeuren dat er een bolletje lijm los laat, laat dit dan zo snel mogelijk weer repareren. Doordat de c-c bar vastgelijmd zit kan deze er dus niet uitgehaald worden om te poetsen. Wij adviseren daarom een klein ragertje of superfloss te gebruiken.

EHBO

Wanneer er wondjes en/of blaartjes ontstaan gebruik dan de was die is meegegeven. Ook kan het gebeuren dat de beugel los of stuk gaat. Wanneer de beugel los of stuk is, of bij aanhoudende wondjes en/of pijn neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo