Financieel

Begroting

Wij zullen bij behandelplannen boven de € 150.- altijd een kostenoverzicht uitgeven. Uiteraard doen wij dit indien gewenst ook bij lagere bedragen.

De maximale vergoeding per patiënt kunnen wij niet in de gaten houden. Wel kunnen wij op aanvraag altijd een overzicht uitgeven van de reeds gedeclareerde behandelcodes.

Notaverwerking

Wij hebben het verzenden en innen van onze declaraties uitbesteed aan Netpoint Factoring BV.
Netpoint stuurt op ons verzoek de declaraties rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekeringspolis ontvangt u een declaratie voor het (rest)bedrag. Wordt de behandeling volledig vergoedt ontvangt u geen declaratie. Indien wij met u afspreken dat de declaratie per email gaat dan ontvangt u per email een melding dat er een nieuwe (rest)declaratie klaar staat. Via deze melding kunt u direct via iDeal betalen of via een link inloggen in uw eigen omgeving in

www.uwdeclaraties.nl Hier vindt u een overzicht van uw declaraties, kunt u declaraties downloaden en kunt u reageren bij eventuele vragen.

Ook kunt u bij vragen telefonisch contact opnemen met Netpoint tijdens werkdagen van 08:30 tot 17:00 via 0416-541509 (lokaal tarief).

Voor inhoudelijke vragen over de behandeling, kunt u ons bellen tijdens

de openingstijden van onze praktijk.

Verzekeringen

Om in aanmerking te komen voor vergoeding bij een orthodontische behandeling kan het van belang zijn een extra aanvullende verzekering voor orthodontie af te sluiten. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. Meer informatie over de vergoedingen kan opgevraagd worden bij onze praktijk.

In zeer uitzonderlijke gevallen, te denken aan ernstige gebitsafwijkingen, kan er door ons een machtiging aangevraagd worden bij de zorgverzekering van de patiënt. De zorgverzekeraar zal dan beoordelen of er een machtiging afgegeven wordt vanuit de basisverzekering.

Zie voor het volledige overzicht van de vergoedingen voor orthodontie in de aanvullende verzekeringspakketten de onderstaande links.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de verzekeringspolissen. Daarom raden wij u aan om altijd persoonlijk navraag te doen bij de zorgverzekeraar over de orthodontievergoedingen.