BIO BITE CORRECTOR

De Bio Bite Corrector (BBC)  is een soort correctieveer die bevestigd wordt aan de plaatjesbeugel in de boven- en onderkaak. Deze veren zorgen ervoor dat de boven- en ondertanden weer passend in elkaar komen. Dat betekend dat hiermee een overbeet gecorrigeerd kan worden. Deze veren zitten net zoals de vaste apparatuur binnen in de mond.

Forsus spring

Instructie

In het begin kan de BBC last geven. Op de kaakspieren kan wat spanning komen te staan en de tanden zelf kunnen wat gevoelig zijn.  Bij last kan er een paracetamol ingenomen worden. Ook moeten de wangen en lippen wennen aan de nieuwe situatie in de mond, hierdoor kunnen er wondjes en/of blaartjes ontstaan. In dat geval kan er een bolletje was op de beugel geplaatst worden. Het bolletje was blijft niet de hele dag zitten, er kan dan nieuwe was gebruikt worden. Het praten zal ook wat moeilijker gaan doordat de tong niet meer tegen het gehemelte, maar tegen de beugel aanligt.

Onderhoud/Voeding

Het poetsen van de BBC is erg belangrijk, dit kan met een gewone tandenborstel gedaan worden. Plakkerig voedsel zoals kauwgom, dropjes, karamel, toffees, e.d. blijven vaak aan de banden kleven, ook kan het eten van hard voedsel zoals zuurtjes, lolly’s, pepermuntjes e.d. ervoor zorgen dat de banden los gebeten worden. Wij adviseren daarom ook om dit soort voedsel te vermijden.

EHBO

Wanneer er wondjes en/of blaartjes ontstaan gebruik dan de was die is meegegeven. Ook kan het gebeuren dat de beugel los of stuk gaat. Wanneer de beugel los of stuk is, of bij aanhoudende wondjes en/of pijn neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo