Herbst

De herbst bestaat uit 4 banden die om de kiezen komen.
Aan de zijkanten zitten tussen de banden boven en onder uitschuifbare pootjes (scharnieren), deze duwen de onderkaak naar voren om zo de groei van de onderkaak naar voren te stimuleren.
De herbst zorgt er dus voor om de overbeet te verkleinen.

LA

Instructie

Op de kaakspieren kan wat spanning komen te staan en de tanden zelf kunnen wat gevoelig aanvoelen. De tong en wang moeten in het begin wennen aan de nieuwe situatie in de mond, hierdoor kunnen wondjes en/of blaartjes ontstaan. In dat geval kan er een bolletje was op de beugel geplaatst worden. Kauwen is vaak erg lastig, omdat de kiezen elkaar niet meer helemaal raken. Ook hier zal je in het begin aan moeten wennen.

Onderhoud/Voeding

Het poetsen van de herbst is erg belangrijk, poets deze bij iedere poetsbeurt daarom ook goed mee.
Zorg dat het metaal goed blinkt, dan weet je dat de beugel goed is gepoetst.
Plakkerig voedsel zoals kauwgom, dropjes, karamel, toffees e.d. blijven vaak aan de beugel kleven, ook kan het eten van hard voedsel zoals zuurtjes, lolly’s, pepermuntjes e.d. ervoor zorgen dat de banden en/of de scharnieren worden los gebeten. Wij adviseren daarom ook om dit soort voedsel te vermijden.

EHBO

Wanneer er wondjes en/of blaartjes ontstaan, gebruik dan de was die is meegegeven. Ook kan het gebeuren dat de beugel los of stuk gaat. Wanneer de beugel los os stuk is, of bij aanhoudende wondjes en/of pijn, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo