Infant trainer

De infant trainer is een actieve oefening die ervoor zorgt dat het kind de kauwspieren op de juiste wijze gebruikt. Het meest belangrijke is dat door middel van de infant trainer het kind door de neus leert ademen, maar ook dat het een goed slikgedrag en juiste tongpositie aanleert. Onderzoek laat zien dat een juiste groei van gezicht, kaakpositie en gebit sterk afhankelijk is van deze factoren. De infant trainer kan ervoor zorgen dat het kind op latere leeftijd een geringere orthodontische behandeling nodig heeft.

Instructie

Het beste is om de trainer iedere dag minimaal twee keer 10-20 minuten te dragen. Plaats de trainer in de mond en bijt zachtjes op de trainer. Zorg ervoor dat de lippen gesloten zijn en dat er door de neus geademd wordt. Er zullen nog een aantal nacontroles plaatsvinden, hoeveel controles dit zijn is afhankelijk van de vooruitgang. Tijdens de controle wordt hiernaar gekeken en controleren we ook de trainer om te kijken of deze nog in orde is. Het is daarom belangrijk deze altijd mee te nemen. Om de vooruitgang te kunnen bepalen worden regelmatig foto’s gemaakt zodat we dit altijd objectief kunnen beoordelen. We streven natuurlijk naar een langdurig mooi en stabiel resultaat.

Onderhoud/Voeding

Poets na het dragen van de trainer deze zorgvuldig met de tandenborstel en tandpasta, spoel deze daarna goed af en berg hem op in het beugelbakje. Zo nodig kan de trainer worden gekookt in water, net zoals de fopspeen. Vergeet ook niet het beugelbakje regelmatig schoon te maken om onaangename geurtjes te voorkomen. Soms kunnen er op de beugel witte plekjes ontstaan die niet direct weggepoetst kunnen worden. Dit is aanslag of tandsteen. Dit kan verwijderd worden door de beugel in een glas te leggen met een reinigingstablet. Natuurazijn met water kan ook. Na ongeveer een half uur kan de beugel schoon worden gespoeld met water en kan de beugel met de tandenborstel worden na gepoetst. Ook kan er wat tandpasta gebruikt worden voor de smaak.

EHBO

Wanneer de myobrace kapot gaat, of bij het ontstaan van blaartjes, drukplekken en aanhoudende pijn is het belangrijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo