Myobrace voor volwassenen

Myofunctional Research Co

Sinds 1989 ontwikkelt Myofunctional Research Co (MRC) beugels welke een meer effectieve optie zijn voor opgroeiende kinderen met orthodontische problemen. De beugels zijn niet alleen ontworpen om tanden recht te zetten, maar behandelen ook de onderliggende oorzaken van scheve tanden door verkeerde mondgewoonten zoals mondademen, tongpersen en verkeerde slikgewoontes te corrigeren.

In tegenstelling tot onze traditionele orthodontiebehandelingen, is het belangrijkste doel van MRC om rechte tanden te krijgen, vaak zonder de noodzaak van een vaste beugel of retentie. Het behandelen van de oorzaken van scheve tanden verbetert de algehele gezondheid.

Myobrace voor volwassenen

Myobrace voor volwassenen

Veel volwassenen hebben een beugel gehad, maar hun tanden gaan vaak weer terug naar hun oude positie (relapse). De meerderheid van de volwassenen wil geen vaste beugel. Gewoonten zoals mondademen en verkeerd slikken zijn de grootste oorzaak van scheve tanden. Onderzoek wijst uit dat na de leeftijd van ongeveer 15 jaar, wanneer het permanente gebit aanwezig is en de kaken gestopt zijn met groeien, het bot rondom de tanden harder is. In traditionele orthodontiebehandelingen bij volwassenen kunnen al deze factoren bijdragen aan minder stabiele resultaten en er zijn waarschijnlijk langdurige of permanente retentie nodig, als deze verkeerde mondgewoonten niet gecorrigeerd worden. Bij de myobrace for adults kan er in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van een boogverbreder (bent wire system). Het bent wire system bestaat uit 2 banden met een metalen stangetje dat in de bovenkaak bij het gehemelte wordt bevestigd. Het is van groot belang dat bij het bent wire system de trainer goed gedragen wordt.

Meer informatie over de myobrace wordt op deze site besproken onder het kopje ‘MRC KLINIEK‘.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo