Myobrace voor volwassenen

Sinds 1989 ontwikkelt Myofunctional Research Co (MRC) beugels welke een meer effectieve optie zijn voor opgroeiende kinderen met orthodontische problemen. De beugels zijn niet alleen ontworpen om tanden recht te zetten, maar behandelen ook de onderliggende oorzaken van scheve tanden door verkeerde mondgewoonten zoals mondademen, tongpersen en verkeerde slikgewoontes te corrigeren.

In tegenstelling tot onze traditionele orthodontie behandelingen, is het belangrijkste doel van MRC om rechte tanden te krijgen, vaak zonder de noodzaak van een vaste beugel of retentie. Het behandelen van de oorzaken van scheve tanden verbetert de algehele gezondheid.

Myobrace voor volwassenen

Myobrace voor volwassenen

Veel volwassenen hebben een beugel gehad, maar hun tanden gaan vaak weer terug naar hun oude positie (relapse). De meerderheid van de volwassenen wil geen vaste beugel. Gewoonten zoals mondademen en verkeerd slikken zijn de grootste oorzaak van scheve tanden. Onderzoek wijst uit dat na de leeftijd van ongeveer 15 jaar, wanneer het permanente gebit aanwezig is en de kaken gestopt zijn met groeien, het bot rondom de tanden harder is. In traditionele orthodontiebehandelingen bij volwassenen kunnen al deze factoren bijdragen aan minder stabiele resultaten en er zijn waarschijnlijk langdurige of permanente retentie nodig, als deze verkeerde mondgewoonten niet gecorrigeerd worden. Bij de myobrace for adults kan er in bepaalde gevallen gebruik worden gemaakt van een boogverbreder (bent wire system). Het bent wire system bestaat uit 2 banden met een metalen stangetje dat in de bovenkaak bij het gehemelte wordt bevestigd. Het is van groot belang dat bij het bent wire system de trainer goed gedragen wordt.

Leeftijdsgroepen

We kunnen de myobrace onderverdelen in 4 leeftijdsgroepen:
– de allerkleinsten: leeftijd 3-5 jaar (myobrace for juniors)
– kinderen: leeftijd 5-10 jaar (myobrace for kids)
– tieners: leeftijd 10-15 jaar (myobrace for teens)
– volwassenen: leeftijd vanaf 15 jaar (myobrace for adults)

Instructie

Myobrace for adults is een drie-fase systeem ontwikkeld om niet goed ontwikkelende kaken en scheve tanden bij volwassenen te behandelen. De myobrace for adults kan een simpele, doch effectieve oplossing zijn om scheefstand van de tanden bij volwassenen te behandelen, vaak zonder de noodzaak voor een vaste beugel. De myobrace wordt dagelijks tussen de 1-2 uur gedragen en gedurende de nacht voor een optimaal resultaat. Naast het dragen van de myobrace is er ook een trainingsprogramma, hierin staan activiteiten beschreven. Door deze activiteiten dagelijks uit te voeren kunnen er mooie resultaten bereikt worden. Er zullen nog een aantal nacontroles plaatsvinden, hoeveel controles dit zijn is afhankelijk van de vooruitgang. Tijdens de controle wordt hiernaar gekeken en controleren we ook de myobrace om te kijken of deze nog in orde is. Het is daarom belangrijk deze altijd mee te nemen. Om de vooruitgang te kunnen bepalen worden regelmatig foto’s gemaakt zodat we dit altijd objectief kunnen beoordelen. We streven natuurlijk naar een langdurig mooi en stabiel resultaat.

Onderhoud/Voeding

Poets na het dragen van de myobrace deze zorgvuldig met de tandenborstel en tandpasta, spoel deze daarna goed af en berg hem op in het beugelbakje. Gebruik nooit heet of kokend water, hierdoor smelt de beugel. Maak ook het beugelbakje regelmatig schoon om onaangename geurtjes te voorkomen. Soms kunnen er op de beugel blijvende witte plekjes zitten die niet direct weggepoetst kunnen worden. Dit is aanslag of tandsteen. Dit kan verwijderd worden door de beugel in een glas te leggen met een reinigingstablet. Natuurazijn met water kan ook. Na ongeveer een half uur kan de beugel schoon worden gepoetst met de tandenborstel. Eventueel met wat tandpasta voor de smaak.