Separeren

Bij het separeren wordt er een klein elastiekje tussen de kiezen geplaatst. Dit elastiekje zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat waardoor een week later de banden geplaatst kunnen worden. Het elastiekje wordt met behulp van een tangetje geplaatst waardoor dit in enkele seconden gebeurd is.

Separeren
Separeren

Instructie

Wanneer de elastiekjes zijn geplaatst kan er een drukkend gevoel ontstaan. Doordat de kiezen gaan verplaatsen kunnen de tanden wat gevoelig worden. Dit duurt ongeveer 3 à 4 dagen. Wanneer de pijn te hevig wordt kan er een paracetamol ingenomen worden. Wij adviseren om niet aan het elastiekje te peuteren, hierdoor kan het elastiekje verloren gaan. Controleer ook elke dag of alle elastiekjes nog tussen de kiezen zitten. De assistente geeft aan hoeveel elastieken er in totaal zijn geplaatst.

Onderhoud/Voeding

Door het eten van plakkerig voedsel zoals kauwgom, dropjes, karamel, toffees, e.d. kan het elastiekje verloren gaan. Wij adviseren daarom ook om het eten hiervan  te vermijden.

EHBO

Indien er een elastiekje verloren gaat is het belangrijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor een afspraak, dit moet er namelijk zo spoedig mogelijk weer tussen geplaatst worden.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo