Trainer

Na het bereiken van het gewenste resultaat wordt de actieve behandeling beëindigd en start de inactieve ofwel de retentiefase. Welke retentieapparatuur er wordt geplaatst is per persoon verschillend en is afhankelijk van de actieve behandeling en het eindresultaat. Het doel is om het behaalde resultaat hiermee te behouden. De trainer is een retentieapparatuur. Deze zorgt ervoor dat er nog laatste correcties plaats kunnen vinden die met een vaste of uitneembare beugel niet mogelijk zijn. Tanden staan in levend weefsel en zullen altijd de neiging hebben om naar hun originele plaats terug te willen schuiven. Het is daarom erg belangrijk dat de trainer goed past.

Trainer

Instructie

De trainer wordt dagelijks tussen de 1-2 uur gedragen en gedurende de nacht voor een optimaal resultaat. Naast het dragen van de trainer is er ook een trainingsprogramma, hierin staan de oefeningen beschreven. Door deze oefeningen dagelijks uit te voeren kunnen er mooie resultaten bereikt worden. Er zullen nog een aantal nacontroles plaatsvinden, hoeveel controles dit zijn is afhankelijk van de vooruitgang. Tijdens de controle wordt hiernaar gekeken en controleren we ook de trainer om te kijken of deze nog in orde is. Het is daarom belangrijk deze altijd mee te nemen. Om de vooruitgang te kunnen bepalen worden regelmatig foto’s gemaakt zodat we dit altijd objectief kunnen beoordelen. We streven natuurlijk naar een langdurig mooi en stabiel resultaat.

Onderhoud/Voeding

Poets na het dragen van de trainer deze zorgvuldig met de tandenborstel en tandpasta, spoel deze daarna goed af en berg hem op in het beugelbakje. Gebruik nooit heet of kokend water, hierdoor smelt de beugel. Maak ook het beugelbakje regelmatig schoon om onaangename geurtjes te voorkomen. Soms kunnen er op de beugel blijvende witte plekjes zitten die niet direct weggepoetst kunnen worden. Dit is aanslag of tandsteen. Dit kan verwijderd worden door de beugel in een glas te leggen met een reinigingstablet. Natuurazijn met water kan ook. Na ongeveer een half uur kan de beugel schoon worden gepoetst met de tandenborstel. Eventueel met wat tandpasta voor de smaak.

EHBO

Wanneer de trainer kapot gaat, of bij het ontstaan van blaartjes, drukplekken en aanhoudende pijn is het belangrijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak. Probeer indien mogelijk de beugel zo veel mogelijk te blijven dragen (al is het alleen maar ’s nachts) om de beugel passend te houden.

Contact

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud
Hertog Reinoudsingel 199
5913 XD Venlo
info@orthodontievenlo.nl
077 - 3031950
KRT logo

Keurmerk

OVAP
Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde
Certified Myobrace Provider

Onze locatie

ORTHODONTIEPRAKTIJK HERTOG REINOUD

Orthodontiepraktijk Hertog Reinoud Hertog Reinoudsingel 199 5913 XD, Venlo