Vaste apparatuur volwassenen

Orthodontie bij volwassenen

Orthodontie bij volwassenen komt steeds vaker voor. Tanden en kiezen kunnen te allen tijden worden verplaatst. Het enige nadeel is, dat je geen gebruik meer kunt maken van de groei. Of er behandeld kan worden hangt af van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van het gebit en de conditie van het tandvlees en bot. Hieraan besteden wij dan ook extra aandacht en wordt er (indien nodig) ook nauw samengewerkt met andere disciplines zoals bijvoorbeeld een mondhygiëniste, parodontoloog en kaakchirurg.

Er kan om verschillende redenen een keuze worden gemaakt om een behandeling te starten. Vaak is dit vanwege cosmetische redenen. Soms is het noodzakelijk om een orthodontische behandeling te starten als voorbehandeling voor de tandarts, om het eigen tandheelkundige behandelplan goed voort te kunnen zetten. Ook vanwege de mondhygiëne kan er voor een behandeling gekozen worden. Dit is vaak omdat de tanden zo dicht tegen of zelfs over elkaar heen staan, waardoor een goede mondhygiëne bijna onmogelijk is.

Het is belangrijk om een reëel verwachtingspatroon betreffende het eindresultaat te hebben. Met een beugelbehandeling is het mogelijk om de tanden en kiezen te verschuiven, echter kunnen de vorm van de tand en eventuele verkleuringen niet veranderen door de behandeling.

Meer informatie over de vaste apparatuur wordt op deze site besproken onder het kopje ‘ORTHODONTIE‘.

Soorten vaste apparatuur

Wij gebruiken 2 verschillende soorten vaste apparatuur:

– De klassieke metalen bracket.
– De keramische bracket.

De keramische bracket heeft als voordeel dat de beugel zo onzichtbaar mogelijk is, wat voor volwassen patiënten vaak als erg prettig wordt ervaren.

Vaste apparatuur
Vaste apparatuur